Tips for vinteropplag

Vinterlagring av båt kan foregå på ulike måter. Noen velger boblehavn, andre velger å få skuta på land. Vi har samlet noen tips til hva du bør gjøre før kulda setter inn.

Tid for vinterlagring

– Det er viktig å være forberedt, og alltid fortøye for storm, sier skipsfører på Dagfinn Paust, Raymond Klæboe. Hvert år er det båter som sliter seg og ender i fjæra eller de synker til kai ved første høststorm. Følg med på værmeldinga, og sjekk båten din med jevne mellomrom, så går det som regel bra, sier Klæboe. Styrmann Tommy Sætervik, maskinist Runar Iversen og skipsfører Klæboe har skrevet en huskeliste det kan være lurt å følge.

Har du husket å registere båten din i småbåtregisteret?

I løpet av ett år settes det også i gang en rekke store leteaksjoner når tomme båter blir funnet drivende. Med et registreringsnummer kan redningsskøyte-mannskapene raskt kontakte båteier eller pårørende og få livsviktig informasjon til et søk. Da får de vite om det var folk om bord og hvor mange de eventuelt leter etter. Skulle båten bare ha slitt seg, kan båteieren forhindre en storstilt og ressurskrevende leteaksjon.

Registrer båten din

Gutta på redningsskøyta «Dagfinn Paust» har laget disse listene over ting du bør tenke på i forbindelse med vinteropplag. F.v. styrmann Tommy Sætervik, skipsfører Raymond Klæboe og maskinist Runar Iversen

Nyhet i nettbutikken!

DSALT er et vedlikeholdsprodukt som enkelt og sikkert fjerner salt fra alle overflater. Resultatet er umiddelbart. DSALT inneholder aktive korrosjonshemmere som følger med vannet inn i vanskelig tilgjengelige områder.

DSALT er også en ideell tilsats til spylervæske og vinterkonservering av båtmotorer, samt til desalting etter sandblåsing.

Kjøp DSALT her!