Hellenic Rescue Team

22 september 2016 −

Denn uken har Sjøredningsskolen besøk av 14 nye greske frivillige fra Hellenic Rescue Team. En av deltakerne er 35 år gamle Dimitra, som har vært frivillig redningsmann på øya Samos i over 10 år.
– Grunnen til at jeg valgte å bli med i HRT var fordi jeg hadde lyst til å gjøre noe godt for noen andre. Den eneste måten å gjøre det på, uten å få betalt for det, kun fordi jeg har lyst, er å melde seg som frivillig. I et team som dette.

Kaos på Samos
– Akkurat nå er ikke situasjonen på Samos spesielt bra. Ikke i det hele tatt!. det er fordi det hver dag kommer båter inn fra Tyrkia. ,ed mennesker ombord. Vi har dager der det kommer så mange som to tusen mennesker, døde og levende, barn…
Det kommer fortsatt båter?
– Ja.

Dimitra er en av mange kvinnelige frivillige i Hellas. Men ikke alle velger å reise langt vekk fra hus, mann og barn for opplæring. Dimitra er småbarnsmor, og det var ektemannen som oppfordret henne til å dra.
– Jeg har en liten datter, hun er nå to år.
Hva syntes mannen din om at du ville komme hit?
– Han ville at jeg skulle dra. Jeg fortalte han: «det arrangeres en tur til Norge, kan jeg dra?» Han sa: «ja, selvfølgelig! Dra, jeg passer barnet.

Første påmeldte kvinne
– Dette er første gruppa der kvinner også er med. det føles overhodet ikke rart å være her. I mange øvelser er det få kvinner og mange menn, det er ikke noe nytt. Hvem vet, kanskje det vil bli flere kvinner som deltar i fremtiden?