Sjekk vesten-dagen

 • Vi i Redningsselskapet inviterer til Sjekk vesten-dagen!

  Når solen titter frem og det endelig er klart for å sjøsette båten, er sjekk av redningsvest kanskje ikke det aller første du tenker på. Vesten er der jo. Men spørsmålet er om den er i riktig stand.

  Mandag 24. april

  Mandag 24. april kan du ta med vesten din til ditt lokale RS-stand og få den sjekket gratis. Vi tilbyr også opplæring i hvordan du sjekker, rengjør og vedlikeholder flyteplagget ditt.

   

 • Vesten bør sjekkes årlig

  Hvert år burde du sjekke redningsvesten din. Det kan ha kommet hull i den, cellulosetabletten kan ha gått ut på dato og gasspatronen kan ha gått.

  Ikke noe farlig

  For noen kan det kanskje virke litt skummelt å sjekke vesten, for man vil jo ikke ødelegge den eller gjøre noe galt! Det skal imidlertid godt gjøres å feile når du sjekker vesten, så lenge de riktige stegene følges:

Så enkelt sjekker du redningsvesten din

CELLULOSETABLETTER

Cellulose-tabletten har begrenset levetid som påvirkes av produksjonsdato og ikke minst bruk og lagring. Både fukt og at tabletten er gammel kan medføre at den oppblåsbare redningsvesten ikke løser seg ut som den skal.

Redningsselskapets vester

Både i de oppblåsbare vestene vi selger fra Hansen Protection og Regatta, brukes en cellulosetablett som kalles United Moulders (UML). Denne er merket med utløpsdato, men vi anbefaler at denne skiftes hvert år.

Det finnes også andre typer cellulosetabletter. Har du en som ikke er lik den på bildet (UML), ta kontakt med forhandler eller faghandel.

 • Her kan du sjekke vesten din mandag 24. april

  REGION SØR

  Tønsberg: Fra kl 14.00 kan du møte opp ved våre lokaler på brygga i Tønsberg. Her vil sertifisert personell kunne sjekke vesten din med testutstyr fra leverandørene.  Vi vil også ha gunstige tilbud på nye vester dersom du skulle ha behov. Elias-båten vil være tilstede på brygga og i tillegg kommer redningsskøyta kl 17.00. Det vil bli servert gratis vafler og kaffe.

  Kristiansand: RS Fyrtårnet i Kristiansand (Marvika): Åpent hus hele dagen for alle som vil komme og sjekke vesten sin. Sertifisert personell sjekker vesten din med testutstyr fra leverandørene.

  Fra kl 17:00-20:00 på ettermiddagen kan du også ta med redningsvesten din til følgende redningsskøyter/baser for en gratis sjekk:

  Basen til redningsskøyta Elias i Moss, (Kanaltårnet)

  Basen til Redningsskøyta Horn Rescue på Skjærhalden (Båthavna)

  Basen til redningsskøyta Inge Stensland i Arendal (Kystveien 118)

  Basen til redningsskøyta Kaptein Nygård i Horten (gamle turistkontoret i gjestehavna)

  Basen til redningsskøyta Uni Kragerø i Kragerø (Ytre strandvei 12)

  Basen til redningsskøyta Bill i Mandal (Kleven 29)

  REGION ØST

  Oslo: Fra kl 14.00 til 18.00 har vi stand utenfor Havnekontoret på Aker Brygge. Her vil sertifisert personell kunne sjekke vesten din, og lære deg hvordan du pakker den.  Vi vil også ha gunstige tilbud på nye vester dersom du skulle ha behov.

 •  

  REGION VEST

  Bergen/Stavanger: Du kan få trykktestet vesten din av autorisert personell denne dagen. Utstyr som må skiftes kan kjøpes på stedet, ellers tar vi opp bestilling.

  På Redningsskøyta i Måløy, i Bergen (ved Tollboden) og i Haugesund kan du få hjelp til å se over vesten og skifte utløsermekanisme eller lignende. Her trykktestes ikke vesten. Dersom du må utbedre noe og har utstyret selv, hjelper vi til med å montere dette.

  Vi holder åpent hus og åpne skøyter fra kl 14.00 til 18.00.

  REGION MIDT-NORGE

  Ålesund: Sjekk vesten-dagen i Ålesund vil ha hovedfokus søndag 23. april. Da arrangeres «Kjenn din by» i Ålesund og RS vil ha åpne skøyter og regionskontor. Det vil bli sjekk av vesten for de som ønsker på RS Fyrtårn Ålesund. Mandag 24. april kan du få sjekket vesten i Ålesund mellom kl. 09.00 – 13.00.

  Levanger: Mandag 24. april kan du få sjekket vesten din hos RS Frivillig Levanger mellom kl. 17.00 – 19.00.

  REGION NORD

  Tromsø (fyrtårn)/Bodø/Hammerfest: Åpent hus og kontroll/sjekk av redningsvester mandag 24. april  kl. 12.00 – 18.00. Sjøvettsprat og gratis kaffe og vafler til de som kommer innom kontorene.

   

Tilbud på RS-vesten

Kjøp ny redningsvest her