Sjekk vesten

Sjekk vesten din i dag!

 • Neste Sjekk vesten-dagen er 26.05.2018

  Visste du at ni av ti ikke vet hvordan man vedlikeholder en oppblåsbar redningsvest? Ikke vær en av de – sjekk vesten din i dag!

  Vesten bør sjekkes årlig

  Hvert år burde du sjekke redningsvesten din. Det kan ha kommet hull i den, cellulosetabletten kan ha gått ut på dato og gasspatronen kan ha gått.

  Ikke noe farlig

  For noen kan det kanskje virke litt skummelt å sjekke vesten, for man vil jo ikke ødelegge den eller gjøre noe galt! Det skal imidlertid godt gjøres å feile når du sjekker vesten, så lenge de riktige stegene følges:

Så enkelt sjekker du redningsvesten din

CELLULOSETABLETTER

Cellulose-tabletten har begrenset levetid som påvirkes av produksjonsdato og ikke minst bruk og lagring. Både fukt og at tabletten er gammel kan medføre at den oppblåsbare redningsvesten ikke løser seg ut som den skal.

Redningsselskapets vester

Både i de oppblåsbare vestene vi selger fra Hansen Protection og Regatta, brukes en cellulosetablett som kalles United Moulders (UML). Denne er merket med utløpsdato, men vi anbefaler at denne skiftes hvert år.

Det finnes også andre typer cellulosetabletter. Har du en som ikke er lik den på bildet (UML), ta kontakt med forhandler eller faghandel.

Sjekk vesten din hos oss!

 • Stikk innom nærmeste redningsskøyte, så får du tips til hvordan du tar en sjekk på vesten din!

  Sommerkontor på Aker brygge
  Du kan også få sjekket vesten din om du er i nærheten av Aker brygge i sommer. På Redningsselskapets sommerkontor sjekker de vesten, og du får også kjøpt patroner/cellulosetabletter eller en helt ny vest.

Tilbud på RS-vesten

Kjøp ny redningsvest her