SafeTrx

RS SafeTrx er utviklet til deg som vil være trygg på sjøen.

Sikkerhet til sjøs!

RS SafeTrx gjør det enkelt å melde fra om man trenger hjelp eller havner i en nødsituasjonSafeTrx sender informasjon om hvor du er når du trenger hjelp. Appen inneholder også oppdaterte kart fra Kartverket, seilplanlegger, sporing og nødknapp. RS SafeTrx er utviklet i samarbeid med redningstjenesten mer enn ti andre land

Få hjelp på sjøen, last ned RS SafeTrx

Få hjelp på sjøen

Last ned RS SafeTrx

Last ned RS SafeTrx på Google Play Last ned RS SafeTrx i AppStore

Eller ring

NØD: 120

SERVICE: 915 02016

VHF: KANAL 16

Har du spørsmål angående produktet kan de sendes til rs-safetrx@rs.no

Slik fungerer SafeTrx

Registrering av fartøy og turinformasjon kunne ikke vært enklere!

Førstegangsbruk:

 • Last ned appen og åpne den
 • Trykk på «registrer»
 • Fyll inn nødvendig informasjon
 • Godta personvern
 • Du er i gang!

Når du er ferdig registrert, vil du motta en mail med mer informasjon om bruk av appen. Du vil også få tilgang til nettsiden til SafeTrx, der du kan legge inn mer informasjon om deg og ditt fartøy. Dette er både for din egen sikkerhet, men også for at vi skal kunne yte best mulig hjelp dersom uhellet er ute

Når din registrering er lagret, kan du gjøre dine valg fra menyen i programmet. Du kan enten planlegge og sende din tur (Seilplan modus) eller bare aktivere sporingsfunksjonen til appen (Sporingsmodus). Du kan dele sporet ditt med de hjemme eller andre på sjøen slik at de vet hvor du er. 

Send en planlagt tur:

For å sende en planlagt tur velger du fartøy, bestemmer destinasjon, beregner estimert tid for ankomst (ETA), angir antall personer om bord og aktivitetstype. Deretter, ved hjelp av innebygde kart, velger du et utgangspunkt, valgfrie punkter på veien og sluttdestinasjon. Når dette er ferdig trykker du bare på «Start»-knappen når du er klar til å starte turen. 

Sporing:

Ved å trykke på «Start» i Seilplan modus eller bare trykke på startknappen i Sporingsmodus vil turdetaljer registreres, og registrering av posisjon bli aktivert i programmet. Med jevne mellomrom vil applikasjonen sende en posisjonsrapport til serveren og dine kontakter vil automatisk bli varslet når reisen overstiger ETA i Seilingsplan-modus. 

På et hvert tidspunkt i løpet av turen kan du avslutte turen, revidere ETA, antall personer om bord eller destinasjonen.

Bruk SafeTrx app til:

 • Forbedre maritim turplanlegging med din egen personlige sjekkliste som kan inkluderes som en del av seilingsplan.
 • Aktiver en Nød eller et Assistanse anrop med sporing til redningstjenesten.
 • Raskt starte turen ved hjelp av Sporingsmodus for å begynne å spore ved ett trykk på en knapp. Endre opptaksintervall for å spare batteristrøm underveis.
 • Lagre opptil 20 turer i det mobile Loggbok og replay turer i app i videoavspillingsmodus.
 • Bruk ‘Utforsk’ verktøy for å finne nærliggende havneinformasjon, VHF-kanalene og Redningsskøyteinformasjon.
 • Se live plasseringen av RS redningsskøyter gjennom i kartet.
 • Motta maritime sikkerhetsmeldinger og marine merknader direkte fra RS gjennom app og SMS-meldinger.
 • Maritime sikkerhetsinformasjon tilgjengelig både online og offline.
 • Behandle profil, fartøy, sjekkliste og nødkontakter i app. 

OBS: Kontinuerlig bruk av GPS som kjører i bakgrunnen kan betydelig redusere batterilevetiden. 

Når du trykker på «tilkall hjelp» inne i appen, vil du komme til en side der du får flere valg. Du kan velge om det er en nødsituasjon, om du trenger assistanse fra en redningsskøyte, eller om du vil kontakte en sjøvenn for hjelp. Her får du også muligheten til å legge til et bilde av situasjonen, samt se din nåværende posisjon, kurs og hastighet. Dette er nyttig informasjon å gi til de som skal hjelpe deg.

Sjøvenn

En ny meldingstjeneste for båtfolket!

Sjøvenn er en helt ny meldingstjeneste du ville finne inne på Safetrx, eller på RS Sjøliv. Her har du muligheten til å stille spørsmål og chatte med andre sjøvenner. Dette er en perfekt tjeneste for de litt mindre problemene som kan oppstå når man er ute på sjøen. For eksempel hvis du oppdager at du mangler en redningsvest i båten, og vil spørre noen i nærheten om du kan låne, eller om dere kanskje mangler ketchup til pølsene dere skal grille til middag. Eller alle andre spørsmål og problemer som kan dukke opp når dere er ved sjøen, på båttur eller ligger til kai!

Om du befinner deg i en nødsituasjon kan du ringe kystradioen på tlf.nr 120, eller Redningsselskapet på tlf.nr. 02016 for assistanse.

Det vil også dukke opp flere nye tjenester innenfor RS Sjøliv universet. Følg med neste uke når havnetjenester lanseres! Dette er perfekt for båtsommeren, der du kan lese hva de ulike gjestehavnene legger ut av informasjon og tips i løpet av sommeren.

Se funksjonene til SafeTRX

Vennligst merk:

 • Dette programmets funksjonalitet og informasjonen det inneholder er basert på den forutsetning at sluttbrukere anvender sine egne kunnskaper og ferdigheter ved bruk av denne applikasjonen.
 • Sjøsikkerhet er en svært alvorlig sak. I en nødsituasjon kan dette programmets funksjon og informasjon ikke betraktes som en løsning man kan basere seg fult og helt eller alene på. I tillegg bør andre pålitelig informasjonskilder og hjelp fra tredjeparter oppsøkes og bli gjort bruk av.
 • Dette programmet kan gi verdifulle koordinater til brukerens posisjon, som bestemt av den mobile enheten som brukes og dens GPS-systemet. Mobile enheter og deres støttetelekommunikasjonsnett er imidlertid ikke pålitelig, og det er en reell sjanse for tap av forbindelse mellom den mobile enheten og det mobile nettverket og / eller GPS-systemet.
 • Det er heller ingen garanti for at forbindelsen mellom den mobile enheten og mobilnett vil være uavbrutt. Brukeren samtykker herved til og aksepterer alle risikoene som er involvert i bruk av dette programmet.