Viktige nummer, nyttig hjelp

Vær forberedt

Tips og triks

Får du trøbbel på sjøen, kan hjelpen være bare noen tastetrykk unna. Her finner du nettsider, applikasjoner og nummer det kan være kjekt å ha oversikt over, både i forkant og under sommerens båtturer.

 • RS servicetelefon | 02016 Gratis servicetilbud som mål å hjelpe fritidsbåteiere med å løse problemer, før de trenger hjelp fra en av våre 50 redningsskøyter. Her treffer du kompetente servicefolk, med operativ erfaring, som kan hjelpe deg med små og store problemer i forbindelse med båtturen.

 • Politiet | 112 Hvis uhellet virkelig er ute, og det står om liv, kan du ringe politiets nødnummer, som er det samme til vanns, som på land. Du ringer:112 (Hele døgnet).

 • Kystradioen | 120 Befinner du deg i båt, eller ved sjøen kan du også ringe Kystradioen.< Du ringer: 120 (Hele døgnet)   

Bruker man mobiltelefon i båt bør man huske på å ha den i en vanntett pose. De fås i forskjellige varianter, og kan blant annet kjøpes i Redningsselskapets nettbutikk.

RS Safetrx

Med «RS Safetrx» er hjelpen aldri lengre enn et tastetrykk unna. Med denne appen kan du planlegge og lagre turen din, eller bare aktivisere sporingsfunksjonen som løpende gir andre beskjed om hvor du befinner deg, hvis uhellet skulle være ute.

Last ned for iPhone

Appen har også en egen nød- og assistansefunksjon, som gjør at hjelpen aldri er mer enn et tastetrykk unna.

Last ned for Android

Tips for en tryggere båttur

VHF-radio | kanal 16

Selv om mobildekningen begynner å bli bra langs hele kysten, så kan man oppleve å stå der uten dekning. Redningsselskapet anbefaler derfor alle båteiere å anskaffe seg en VHF-radio.

For å vise at man kan betjene en maritim VHF-radio, trenger du et SRC-sertifikat.

Oversikt over Redningsselskapets kurs.

RS Småbåtregister

Småbåtregisteret benyttes i dag av de fleste forsikringsselskap, Havnevesenet, Hoved-redningssentralene, Politi og lensmannskontor.

Mer informasjon om RS småbåtregister.

Planlegg seilasen

Redningsselskapets VELiHAVN er en database utviklet i samarbeid med Scan Info. Her er det enkelt å finne havner, bunkers og nærmeste verksted. Her finner du også oppslagsverk over båtmodeller, forhandlere, båtforeninger, begivenheter og maritim ordbok.

www.velihavn.no

Båt- og sjørelatert applikasjoner

I dag finnes det en mengde relevante mobil-applikasjoner, som kan være til nytte for deg som fritidsbåt-eier. Alt fra fullstendig kartverk, til informative applikasjoner om førstehjelp. Sjekk ut tilbudet på App Store og Google Play, og last ned det som passer for deg.

RS Loggen 2018

RS Loggen inneholder alt du trenger av viktige nummer og god informasjon hvis uhellet skulle være ute. Her kan du også lese om hvilke fordeler du har som medlem i Redningsselskapet.

RS Loggen 2017

RS’ medlemsfordeler

Som Totalmedlem i Redningsselskapet har du en rekke fordeler hvis uhellet skulle være ute. Som Totalmedlem har du blant annet rett til inntil 3 timer fri assistanse fra rednings- skøytene på sjøen og i uthavn i Norge og Sverige. I tillegg har du rett til fri assistanse fra våre samarbeidspartnere mens du ligger i havn i Norge, Sverige og Danmark.

Bli medlem i dag!

 

Gode forberedelser, din sikkerhet

Du vil alltid være din beste garanti for en sikker og trygg tur i båt. Ved å tilegne deg kunnskap og kompetanse, og ta høyde for at noe kan skje, før du legger fra kai, legger du grunnlaget for en god og trygg opplevelse på sjøen. Her følger ti gode råd fra Redningsselskapet. God tur!

 1. Vit hvordan været blir.
 2. Vit hvor du er – til en hver tid.
 3. Vit hvor du skal ringe/ta kontakt hvis uhellet er ute.
 4. Ha med reservedeler som kile-rem og impeller.
 5. Spray de elektriske kontaktene med «verktøy på boks» med jevne mellomrom.
 6. Ha startbatteri på egen kurs (ikke samme kurs som kjøleboks og TV).
 7. Bruk aldri noe annet enn dopapir i toalettet, og spar på papiret. Tett septiktank er katastrofe.
 8. Ikke kjør propellen før ankertau/kjetting er vel ombord
 9. I trange havner: manøvrer halvparten så sakte, som du synes er sakte.
 10. Ha minst 30 prosent mer drivstoff enn det du tror du trenger.