Tidenes båtsommer er godt i gang

19 juni 2020 −

Forrige helg rykket redningsskøytene ut på over 260 oppdrag, i det som til nå er en av årets mest hektiske helger for RS. 

FINN rapporterer også om stor etterspørsel og omsetning av båter og båtplasser, og flere båtforhandlere melder om enorm interesse for nye og brukte båter. Sammen med en sterk oppgang i antallet oppdrag for Redningsselskapet i mai, ser dette ut til å bli tidenes båtsommer. Dette bekrefter også en fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av Securmark. 

I undersøkelsen oppgir nemlig omtrent 1 av 3 av de spurte at de vil bruke båten mer denne sommeren enn tidligere år. Svarene kommer fra norske båteiere. Tilsvarende undersøkelse gjort blant Redningsselskapets totalmedlemmer konkluderer med det samme. 

PASS PÅ BÅTEN 
Med godt båtsalg og mange båter på sjøen, er det også fare for økning i antall tyverier. Ifølge Finans Norge ble det i fjor stjålet båter og båtmotorer for 62 millioner kroner i Norge. 

Vi vil på det sterkeste anbefale at båteiere vurderer hvordan de låser, hva slags utstyr de har liggende i båten og generelt tar sine forholdsregler. Les mer her!

SIKKERHET I FOKUS
Det er flott å se at båtfolket selv har sikkerhet i fokus inn i tidenes båtsommer. Vår nettbutikk har i forkant av sommeren sett en formidabel økning på rundt 200 prosent i antall vester solgt.  

Sjekk også at sikkerhetsutstyret er på plass og ta hensyn til hverandre på sjøen. Sammen med Kystverket og Sjøvartsdirektoratet oppfordrer vi også alle til å lære seg sjøvettreglene og å løfte blikket på sjøen. En kampanje som er ekstra viktig i år! Les mer her!

Vi har 52 redningsskøyter som er klare til å bistå hvis det er behov for hjelp. 

Med det ønsker vi alle en riktig god båtsommer! 

Følg oss gjerne gjennom båtsommeren på instagram og facebook og tagg dine ferieposter fra sjøen med #tidenesbåtsommer 

 

:::

Trenger du båtfaglig påfyll? 

Sikker til sjøs