Miniportrett – Terje Kolsvik

27 juni 2016 −

Tidligere politimann Terje Kolsvik (65) mener det å rykke ut midt på svarte natta i tåke tjukk som ertesuppe, til øyeblikkelig bistand, setter kroppen i full konsentrasjon. I år har han 10-års jubileum som frivillig i RSRK Østfold.

Hva er et av dine beste minner fra tiden i Redningsselskapet så langt?
Jeg har mange gode minner etter 10 år som frivillig i RSRK Østfold. Jeg var med å starte korpset og har over tre hundre dager på skøyta som båtfører, nærmere 200 oppdrag som erfaring. Uansett uten å sette noen episoder over andre, er det å gjøre andre mennesker fornøyd med den bistanden de får det viktigste, det er glede.

Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
Oppdragene i RS for min del har ikke vært av de mest dramatiske, dramatisk nok for «havaristen» og mange barn og mammaer, men det å ha vært med på å redde liv er stort. Jeg har nok andre dramatiske hendelser i yrket over tid; beskutt, større ulykker og situasjoner som overgår min RS-erfaring. Men å rykke ut midt på svarte natta i tåke tjukk som ertesuppe, til øyeblikkelig bistand, det setter kroppen i full konsentrasjon, det kan føles dramatisk.

Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
Ikke dra ut på sjøen med båt/utstyr du ikke kjenner. Ikke overgå deg selv, men kjenn dine begrensninger. Gjør en trygg seilas.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg håper fortsatt å drive et aktivt båtliv sammen med familien og være deltagende i organisatorisk aktivitet.

Hva bruker du helst fritiden til?
Familieaktiviteter, hjelpe og stille opp for barn og barnebarn. Fotballtur til Manchester i ny og ne hører også med.