Miniportrett – Magnar Opdal

27 juni 2016 −

Førstemann ut i vår serie «Miniportrettet» er Magnar Opdal, skipper på RS «Inge Steensland.

 

Hva er ditt beste minne fra tiden i Redningsselskapet så langt?
Det er vanskelig å velge ut ett minne når du har vært med så lenge som jeg har. I løpet av 14 år har jeg vært med på mange redningsaksjoner som er like spesielle alle sammen. Følelsen av å hjelpe andre og berge liv er drivkraften for å bli så lenge som mange av oss i RS gjør.

Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
Igjen så er det vanskelig å velge ut kun ett, men jeg husker en veldig trist hendelse der en bestefar hadde falt ned fra seilmasta. De gjorde seg klare for tur og ventet på barn og barnebarn. Hendelser der liv går tapt gir naturligvis sterke inntrykk. Slikt er tungt. Da er det de historiene der det går bra som drar oss opp igjen.

Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
Skaff deg kunnskap om det å være på sjøen. I den pakka ligger alt! Men nå på høsten og når hummerfiskingen begynner kan jeg minne om at det er veldig viktig å være oppdatert på vær og vind. Spesielt de som er litt uerfarne.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg har det så bra her i Arendal så dersom det er like bra om 10 år så er jeg forhåpentligvis her fortsatt. Jeg har verdens flotteste kollegaer og verdens beste jobb så ja, jeg har det ganske bra!

Hva bruker du helst fritiden til?
Familien og sjøen. Yngstemann er en superfisker så det trenger ikke jeg å tenke på. Jeg trives best på- og ved sjøen. Jeg kan sitte i en båt i timesvis uten å behøve å dra noe sted. Noen liker fjellet, noen liker sjøen.