Miniportrett – Hans Martin Flasnes

27 juni 2016 −

Hans Martin Flasnes (30) sørget for at Namsos fikk sin egen redningsskøyte. Å bringe RS «Hvaler» fra Aukra til sin nye havn er et av hans livs største øyeblikk.

Hva er et av dine beste minner fra tiden i Redningsselskapet så langt?
Mine beste minner knyttet til Redningsselskapet må være jobben med å lede etablering og oppbygging av RS Ung Namsos og RSRK Namsos. Å se tilbake på alt vi har gjort og fått til i Namsos siden 2012. Kunne være med å bidra til at Namsos har fått et svært aktivt Ung-lag, sjøredningskorps og nå en godt utstyrt redningsskøyte. Å høyest av minnene er nok opplevelsen av å få føre RS «Hvaler» fra Aukra til sin nye havn i Namsos.

Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
Vi er ganske ferske og nyetablerte som sjøredningskorps i Namsos, men det mest dramatiske var nok da jeg og to til fra korpset deltok i søk etter en savnet kvinne på senhøsten 2014. I snøsludd og kraftig vind lette vi på sjøen sammen med Seakingen. Etter en vel halvannen times søk gjorde vi funn og kunne dessverre konstantere at vi kom litt for sent. Det er nok den episoden som har satt mest spor.

Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
Jeg vil oppfordre folk til å gjennomføre eller eventuelt ta en oppfriskning av båtførerkurset. Jeg møter mange voksne mennesker som er gamle nok til å slippe båtførerbevis, men som savner en del kunnskap rundt sjømannskap, navigering m.m. Jeg har flere ganger opplevd at folk som tar kurset, til tross for at de ikke trenger, får aha opplevelser og føler seg tryggere på sjøen.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg håper og tror jeg jobber med kommunikasjon som i dag, i tillegg til å være aktiv i Redningsselskapets arbeid i Namsos og Trøndelag. Det har vært en fantastisk reise siden 2012 og jeg ønsker ikke å avslutte den riktig ennå.

Hva bruker du helst fritiden til?
Jeg prøver å bruke mye av min fritid sammen med samboeren, selv om min jobb og engasjement i RS tar store deler av fritiden. Ellers blir det mye hytte og båt på sommeren og på jakt etter skogen konge når høsten kommer.