Miniportrett – Hans Erik Christoffersen

27 juni 2016 −

Matros Hans Erik Christoffersen (34) fra RS «Eivind Eckbo» har brukt mye av fritiden sin på å hjelpe folk i nød. Og han har gledet mange små ved å ta de med ut på tur med sjølveste «Elias», den lille versjonen. Helt frivillig. Det har han tenkt til å forsette med!

Hva er et av dine beste minner fra tiden i Redningsselskapet så langt?
Det må være samholdet og alle de flotte timene med gjengen i korpset i Tønsberg. Det blir noen timer i løpet av et år. I tillegg vil jeg trekke frem mange gode minner med fornøyde medlemmer som vi hjelper. For ikke å glemme mange hundre barn som jeg er med å glede hver sommer sammen med «Elias». Det å se ekte glede i et barns øyne når de får styre «Elias» kan ikke beskrives med ord. Jeg ville ikke vært foruten noen av mine minner hittil.

Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
Det må være kvelden den 2. september 2014. Vi var ute på patrulje ved Hvaløy da vi fikk melding om båtbrann ved Jarlsø. Siden vi selv har base og bryggeplass der kjente vi det stakk likk ekstra i magen. Uten å nøle satte vi kursen dit. Kort tid etter var vi på vei rundt Jarlsøs sydspiss og kunne se et flammehav innerst i bukta. Det viste seg raskt at det var mange båter i full fyr. Brannvesenet var også på plass. Etter mange timers samarbeid hadde vi berget en del båter ved å trekke de ut fra brygga og fortøyd disse i en bøye lenger ut. Det var dramatisk og lenge uavklart. Det var mye røyk som drev i alle retninger og helsepersonell ville ha oss til sjekk i etterkant med tanke på blåsyren som kommer når plast brenner. Alle fire om bord ble kjørt til legevakt for noen prøver. Tre av oss kunne reise hjem etter noen timer, mens en måtte bli over natten. Det var en hektisk kveld og natt, men heldigvis ble ingen alvorlig skadet i brannen.

Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
Jeg ser nytten av å inneha båtførerbevis og VHF sertifikat. Jeg anbefaler alle med fritidsbåt å ta båtførerprøven og VHF eksamen. Da er du godt rustet til en trygg og god båtsesong. Den gangen jeg tok båtførerprøven fikk jeg rustet opp en del kunnskaper samtidig som jeg lærte mye nytt.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg håper fortsatt jeg er med i Redningsselskapet. Forhåpentligvis har jeg innen den tid fått gleden av å bli skipsfører på redningsskøyta. Jeg vil også fortsette mitt yrkesliv til sjøs og kanskje ta videreutdanning innen nautikk.

Hva bruker du helst fritiden til?
Fritid? Hva er det? Neida, jeg bare tøyser… Den fritiden jeg ikke bruker i Redningsselskapet bruker jeg på min familie og venner. Nå frem mot april går jeg også på kveldskurs for å ta D5L, eller fritidsbåtskipper som det også kalles. Dette er for å ta steget mot å rykke opp som skipper på redningsskøyta. Noe jeg gleder meg veldig.