Miniportrett – Geir Aslaksen

27 juni 2016 −

I Alta finner du Geir Aslaksen. En fyr som sjelden ligger på latsiden. Båtførereren på RS «Vekteren» er også leder av korpset og ansvarlig for opplæring. Tom timeplan- det har han sjelden!

Hva er et av dine beste minner fra tiden i
Redningsselskapet så langt?
Å få lov til å drive med opplæring, og sikkerhet, og se gleden når vi får nye folk inn som bstår utsjekk. Det å få barn og ungdom om bord, nysgjerrige små ansikter. La seg rive med og glede disse med det vi har å tilby. Her kan jeg skrive flere A4-sider.

Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
Her er det mye jeg kan trekke frem, men en spesiell case har brent seg fast på netthinnen. Mange uheldige omstendigheter rundt de forliste, polart lavtrykk slo inn, teltet blåste på havet, båten slet seg og den ene parten svømte etter og var borte i to timer grunnet starttrøbbel og mørke. Den parten som var igjen varslet og søk etter savnet startet, med de tankene vi hadde i hodet. Det var sterk kuling med storm i kastene. Dette endte godt, da vi kom opp på siden av båten dere gikk kalesjen opp, frøkna strekte armene, sa ingenting men signaliserte: berg meg. Det ansiktet, de øynene… vel, resten kan dere tenke dere.

Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
Et lite tips til sjøfarende er: bruk godkjent redningsutstyr, ikke kast søppel på havet og ikke minst ha god opptreden når du kruser av sted i båten din.

Hvor ser du deg selv om ti år?
Ti år frem i tid er det ikke umulig at man enda er å se rundt RS dersom helsa holder, du vet man begynner å nærme seg «best før» dato for aktiv tjeneste. Muligheten for å fortsette landbasert tjeneste er jo der, jeg har mange fine folk rundt meg.

Hva bruker du helst fritiden til?
Fritiden går stort sett til familie, venner og ikke minst RS, som familien har akseptert at jeg lever og ånder for.