Hellas: Første redningsoppdrag for «Norway II»

15 juli 2016 − Internasjonalt arbeid

De frivillige fra Hellenic Rescue Team deltar i et søk etter at en båt med 11 flyktninger om bord kantret mellom Tyrkia og Lesvos denne uka. Dette er det første oppdraget for redningsbåten «Norway II», som er finansiert med midler fra Utenriksdepartementet.

Det frivillige mannskapet på «Norway II» ble kalt ut for å søke etter savnede etter at en båt med 11 flyktninger om bord hadde kantret mellom Dikela i Tyrkia og Lesvos natt til onsdag 13. juli.

To av de reddede forteller at de hadde svømt i rundt fem timer før de kom seg til land og fikk varslet myndighetene. Seks personer ble reddet, fire personer – blant dem to barn – er funnet omkommet, og tre personer er savnet. Hellenic Rescue Team (HRT) deltar i søket etter de savnede også fredag 15. juli.

Rednings-RIBen «Norway II» ble døpt i slutten av mai, og er finansiert med midler fra Utenriksdepartementet i Norge. Søsterorganisasjonene Redningsselskapet og HRT samarbeider for å styrke den frivillige sjøredningsberedskapen i Hellas med både kompetanse og utstyr.

Norway 2 - redningsoppdrag Lesvos