Gratulerer med kvinnedagen

5 mars 2021 −

Gratulerer med kvinnedagen 8. mars!

I RS har vi mange profesjonelle, modige og inspirerende kvinner. De som går ut når andre går inn. De som trygger kysten vår og jobber aktivt for at ingen skal drukne.

Her får du møte to av dem:

Tiril Holm Auby, overstyrmann på RS "Reidar Von Koss"

Tiril er en av våre kvinnelige faste ansatte, og jobber i dag som overstyrmann på RS «Reidar Von Koss».

– Nå er jeg på min tredje tur her oppe i nord. Oppdragene er større og varer lengre. Det er det jeg liker best. Vi drar ganske langt ut, helt til russergrensa for å hente fiskefartøy i alle slags størrelser. Et oppdrag varer gjennomsnittlig i 18 timer. Det er ikke kommet en skøyte til Vardø ennå så vi dekker området fra Båtsfjord til Kirkenes, og halve turen til Mehamn. Vi dekker en grense på vel 200 nautiske mil, forteller Auby.
Det betyr at det kan bli mange timer på dekk ute i Barentshavet, i all slags vær. Det tar ikke motet fra Auby, snarere tvert imot.
– Det syns jeg er noe av det gøyeste, når man står ute og får oppleve været så kraftig som det man gjør, sier hun (© Lofotposten).

Marie Byberg, rådgiver region Midt-Norge

Marie jobber som rådgiver i region Midt-Norge, og er for tiden på rundreise med MS BARD i forbindelse med Uken og Forebyggende Seilas.
– Jeg har fått muligheten til å være med hele veien opp til Vardø som instruktør for Redningsselskapet. Dette er jeg utrolig glad for da jeg har det best på sjøen og i fart. Mannskapet og jeg er enige om at vi har verdens beste jobb for øyeblikket. Som kvinne opplever jeg i større grad å bli spurt om hvordan det går hjemme med far og barn mens jeg er på jobbreise. I vår familie er vi likestilte, og far er like mye hjemme med barna som det jeg er.
Jeg er egentlig utdannet lærer, så det er gøy å henge med elever igjen, spesielt på denne måten. Vi kjører på med gammeldags knutebenk, utstyr i båt-post og praktiske øvelser. Mye action og lite prat. Hvis resten av seilasen går så fort som denne uken har sust avgårde så er det nesten litt trist. Men, jeg har en veldig variert hverdag som Rådgiver i RS i Trondheim ellers i året. I tillegg er jeg kursholder for Båtførerprøven og har vært med på prosjektet med å lage en digital utgave som ligger ute nå. Jeg synes alt er gøy når det kommer til båt og sjøliv, og føler meg heldig som får jobbe så variert med forebyggende aktiviteter i RS. Jeg er frivillig i RSRK Trondheim også, og lærer mye av de flinke frivillige i laget der!

Viktig innsats blant frivillige korps

De frivillige korpsene gjør også en viktig innsats som blir lagt merke til. RSRK Horten, blant annet, har gjort en god jobb for å rekruttere dyktige kvinner til korpset, som har gitt resultater.

Redningsselskapet ønsker å fremme kvinner som tar roret og strekke oss lengre for å komme i havn med likestilling på våre skøyter.

Vår ambisjon er at Redningsselskapet skal og kan gjøre mer. Det å ha talentfulle og dyktige mannskap som går frem som gode eksempler er et essensielt steg på veien.

Takk til alle kvinnelig operativ mannskap som er der ute på sjøen for å redde liv og verdier.