Barn skal utsmykke Langgrunn

6 februar 2017 − Nytt fra RS

Redningsselskapet skal bygge ”barnas skulptursti” på Langgrunn i Horten. Lokale barn skal stå for utformingen av skulpturene, i samarbeid med proffe kunstnere.

Sparebankstiftelsen DnB har gitt Redningsselskapet to millioner kroner til å iverksette design og produksjon av inntil syv skulpturer på Langgrunn. Skulpturene skal formgis, produseres i full størrelse og monteres i området rundt det nye sjøredningssenteret på Langgrunn. Kurateringen, videreutvikling av forslagene fra barna og selve produksjonen gjøres i samarbeid med profesjonelle kunstnere og dyktige håndverkere. Det er Fargefabrikken i Fredrikstad som nå inviterer lokale skolebarn til å delta i utsmykkingen.

–Vi i Fargefabrikken gleder oss veldig til å sette i gang med skulpturprosjektet på Langgrunnen. Det blir spennende å jobbe med barna i området, og vi satser på stor deltakelse, sier Nina Molven i Fargefabrikken.

Fargefabrikken har tidligere laget skulpturparker av og for barn på Akershus festning og i Fredrikstad. Firmaet er også i gang med å lage prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken. Nå står Langgrunn for tur. Planen er at skulpturparken skal stå ferdig i 2018.

 

NYSKAPENDE DESIGN: Dette er elefantfuglen, en av skulpturene som har blitt tegnet av barn i Fargefabrikkens tidligere skulpturprosjekter.

Samlingssted for lokalbefolkningen

–Redningsselskapet etablerer et kompetansesenter i Horten, et område hvor de også skal ha sommerleirer, sommerskoler og kurs for barn og unge. Som en del av forskjønnelsen og aktiviteten ved senteret ønsker de å etablere en skulptursti utformet av barn. Vi vurderer dette som en flott aktivitet og ønsker lykke til med prosjektet, sier Sissel Gregersen Karlsen, gavesjef i Sparebankstiftelsen DnB.

Skulpturstien setter prikken over i-en for uteområdet ved Langgrunn, som får flere familieaktiviteter, blant annet en egen kanal for Elias-kjøring. Gjennom aktiviteter og utforming ønsker Redningsselskapet å gjøre Langgrunn mest mulig tilgjengelig for allmenheten.

–Redningsselskapets nye anlegg på Langgrunn skal også være et samlingssted for befolkningen i Vestfold-regionen. Vi er derfor svært glade for å få anledning til å engasjere skolebarn i utsmykningen av området. Dette bidrar til vårt formål ved at skolene knyttes nærmere til Redningsselskapet og i neste omgang til vårt forebyggende sjøsikkerhetsarbeid for barn og unge, sier Martin Fuhr Bolstad, fungerende generalsekretær i Redningsselskapet.

Se Langgrunn fra lufta