Nyheter

,
,
,

Voksne nordmenn er dårligst på å svømme i Skandinavia

2 september, 2021

Bare 6 av 10 voksne nordmenn oppgir at de kan svømme 200 meter eller lenger, ifølge en ny undersøkelse utført for Redningsselskapet og Norges Svømmeforbund.

[...]

Kronprinsparet innviet båtsesongen

16 juni, 2021

Fantastisk vær og sommerfølelse mange steder i landet gjør at fritidsbåtsesongen er i gang for fullt. Redningsselskapet stiller godt forbedret med rekordmange fartøy og kapasiteter i beredskap langs hele kysten, fordelt på 52 redningsstasjoner.

[...]

Livsviktig lærdom

28 august, 2020
Sommeren 2020 har ikke bare vært tidenes båtsommer med rekordmange oppdrag og båter på sjøen. Redningsselskapet har i sommer også arrangert over 20 uker med forebyggende aktiviteter og kurs. Vi blir dessverre minnet om hvor livsviktig dette arbeidet er, når man ser på drukningstallene fra årets[...]

Mange oppdrag i sommer

3 august, 2020

Våre redningsskøyter har hatt nok å finne på i sommer. Flere hundre båtfolk har fått hjelp til stort og smått. Her er noen glimt av hva vi har bistått båtfolket med i sommer:

[...]

Sommerens skippermøter (20.06 – 15.08)

23 juni, 2020

Skal du kaste loss i dag og trenger seilingsråd? Møt opp på redningsskøyta og få gode råd og en god båtprat når vi har skippermøter. Skulle redningsskøyta være ute på oppdrag, kan du ringe og høre når de er tilbake.

[...]

Går mot tidenes båtsommer

12 juni, 2020

Med rekordsalg av fritidsbåter, og oppfordring til norgesferie, tyder alt på at det går mot tidenes båtsommer. Da er det ekstra viktig å ha fokus på sikkerhet. Per 1. juni i år er tallet på omkomne ved bruk av fritidsbåt allerede oppe i ti personer. Friskt i minne ligger også fjoråret, da 28 personer omkom ved bruk av fritidsbåt.

[...]

Et travelt år for redningsskøytene

20 desember, 2019

Fra Mehamn i nord til Mandal i sør har 52 fast ansatte- og frivillige redningsskøyter utført 7 800 oppdrag og over 18 500 mennesker har fått hjelp av våre mannskaper i løpet av året som gikk.

[...]

Norges Svømmeforbund og Redningsselskapet: Får vi et svømmeløft?

22 november, 2019

De nye kompetansemålene relatert til svømming, selvberging og livredning i skolen er gode tiltak. Men uten at skolene får kompetanse og ressurser til å nå dem, vil Norge fortsatt ha de dårligste svømmeferdighetene i Norden.

[...]

Nytt sentralstyret og ny valgkomite i Redningsselskapet

28 mai, 2019

Redningsselskapet gjennomførte i helgen et vellykket representantskapsmøte på RS Noatun i Horten. Representantskapsmøtet er Redningsselskapets øverste myndighet.

[...]

Vil du bli frivillig mannskap i Oslofjorden?

2 november, 2018

Ønsker du å være frivillig mannskap på en redningsskøyte? Tirsdag 13. november har Redningsselskapets sjøredningskorps i Oslo informasjonsmøte for nye medlemmer. (Fulltegnet)

[...]

Båtlivsundersøkelsen 2018: Økt sikkerhetsfokus

20 april, 2018

2 av 3 bruker alltid vest om bord, viser Båtlivsundersøkelsen 2018 som ble presentert på Fritidsbåtkonferansen i Haugesund 19. april. Se hovedfunnene her. 

[...]

Eldre og erfarne – men hva med båtvettet?

16 mars, 2018

De er sjøens frie fugler: Uten erfaring eller kunnskaper kan de legge i vei – gjerne i digre, raske båter. Men hva kan de egentlig? Vi slapp fire godt voksne karer løs på båtførerprøven. Resultatet? Overraskende.

[...]

Sjøen for alle 2018

15 mars, 2018

Vi har sett på noen av årets båtnyheter som hadde norgespremiere under båtmessa «Sjøen for alle», som åpnet onsdag denne uken.

[...]

Ikke pils-politi

9 februar, 2018

Samarbeidsavtalen mellom Redningsselskapet og politiet har blitt til fordi vi prioriterer totalberedskapen fremfor å beskytte eget revir. De som frykter at politiet skal bruke redningsskøyter til promillekontroll, eller som plattform for ”skarpe oppdrag”, kan slappe helt av. Det er ikke en del av samarbeidet.

[...]

Fred.Olsen Social Engagement Group gir 50 000 kr til RS

21 desember, 2017

Fred. Olsen Social Engagement Group med kjærkommen julegave til Redningsselskapet.

[...]

Bli med bak kulissene i «Elias og Storegaps hemmelighet»

29 september, 2017

Når Elias seiler inn på kinolerretene 6. oktober har han blitt tenåring, og er like godt utstyrt som Redningsselskapets råeste redningsskøyter. Vi har møtt produsent og animatører for å se hvordan filmen ble til.

[...]

RS «Jens Bye» skal redde liv i Trøndelag

19 august, 2017

Trøndelags nye redningsskøyte bærer navnet «Jens Bye». Lørdag ble Redningsselskapets 164.redningsskøyte døpt i Trondheim, der gudmor og barnebarn til Jens Bye, Ann-Kristin Bye, til slutt måtte ta saken i egne hender for å få skøyta døpt.

[...]

Østfoldinger går oftest på grunn

18 august, 2017

Østfoldingene går oftest på grunn, viser tall fra Redningsselskapet. Redningsskøytene har måtte trekke båter av grunner 223 ganger så langt i sommer. 42 av disse er i Østfold.

[...]

– En registrert båt hjelper oss i redningarbeidet

5 mai, 2017

– Når båten er registrert i Småbåtregisteret, får vi opp informasjon om eier, båt og motor med en gang. Når vi vet hvem havaristen er, hjelper det oss i forberedelsene til et oppdrag, sier skipsfører Pål Bustgaard på redningsskøyta «Horn Rescue» i Skjærhalden.

[...]

Savnet i Skagerrak

27 april, 2017

Når uhellet er ute, er redningsskøytene gode å ha. Det fikk en seiler erfare da han ble syk på vei over Skagerrak.

[...]

Livsfarlig mangel på kunnskap

24 april, 2017

Ni av ti eiere av en oppblåsbar redningsvest vet ikke hvordan den vedlikeholdes, viser en fersk undersøkelse fra DSB og Redningsselskapet.

[...]

Greske frivillige redder liv med «norske» redningsbåter

22 april, 2017

Gjennom samarbeidet med Redningsselskapet har de frivillige i Hellenic Rescue Team fått seks nye redningsbåter, redningsutstyr og opplæring i sjøredning og førstehjelp. 21. april ble «Nansen», «Europa», «Aigaion» og «Odin» døpt i Thessaloniki.

[...]

Skattejakten tar roret

18 mars, 2017

Kristin Gjelsvik (30) og Cathrine Montero (26) har ingen erfaring med seilbåt, men 9. april legger de ut på tidenes seilas, fra Kristiansand til Honningsvåg og tilbake til Oslo. Seilasen filmes 24 timer i døgnet og publiseres på skattejakten.live.

[...]

Møt oss på Sjøen for alle

18 mars, 2017

På båtmessen Sjøen for alle på Lillestrøm 22. – 26. mars byr vi på en smakebit av Ta roret-kurset, vi lanserer en ny kajakkvest og seilervest med maks synlighet, du kan gå om bord i RS «Einar Staff» og barna kan kjøre den lille redningsskøyta «Elias».

[...]

Det lønner seg å være Totalmedlem

2 mars, 2017

Hvert år gjør vi litt ekstra stas på noen av dem som betaler sitt Totalmedlemsskap i tide. Se hvem som vant!

[...]

Takk for at du er medlem

10 februar, 2017
[...]

Barn skal utsmykke Langgrunn

6 februar, 2017

Redningsselskapet skal bygge ”barnas skulptursti” på Langgrunn i Horten. Lokale barn skal stå for utformingen av skulpturene, i samarbeid med proffe kunstnere.

[...]

Vant 500 000 i RS-lotteriet

20 januar, 2017

Lotteriansvarlig i RS, Solfrid Bøe, ringer opp vinneren av RS-lotteriet 2016.

[...]

Redningskvinnen

3 januar, 2017

Portrettintervju med Rikke Lind, Finansavisen nyttårsaften 2016

[...]

Odd Fellow Ordenen redder liv på sjøen

9 november, 2016

Odd Fellow Ordenen gir en stor havgående redningsskøyte til Redningsselskapet.

[...]

Her berges Ægir

5 oktober, 2016
[...]

Hellenic Rescue Team

22 september, 2016
[...]

FBI besøker Idar Ulstein

12 september, 2016

NRK Forbrukerinspektørene har besøkt redningsskøyta «Idar Ulstein» i Fosnavåg for å se på de tekniske nyvinningene om bord. Se video i vinduet under.

[...]

Hellas: Første redningsoppdrag for «Norway II»

15 juli, 2016

De frivillige fra Hellenic Rescue Team deltar i et søk etter at en båt med 11 flyktninger om bord kantret mellom Tyrkia og Lesvos denne uka. Dette er det første oppdraget for redningsbåten «Norway II», som er finansiert med midler fra Utenriksdepartementet.

[...]

Sankthans med redningsskøyta på NRK

17 juni, 2016

Redningsskøyta «Stormbull» blir tv-studio når NRK nett-TV sender live i 11 timer fra Stavern sankthansaften.

[...]

Skal bygge ti hurtiggående skøyter

31 mai, 2016

Redningsselskapet døpte i dag den første av i alt ti skøyter i den helt nye Staff-klassen. RS «Einar Staff SR» skal stasjoneres i Oslo. De fire neste båtene skal plasseres i Lillesand, Trondheim, Sognefjorden og Skjeberg.

[...]