Hastighetskurs for fritidsbåtbrukeren

Lær mer om båt i hastighet. Kjøreteknikk, utstyr og sikkerhet! Teori og praktisk kjøring.

Våre hastighetskurs:

Hastighetskurs fritidsbåt

Det er for tiden ingen planlagte kurs av denne typen …

OM KURSET:

Her får du teoretisk og praktisk kunnskap i å føre fritidsbåt i hastighet (20 knop og oppover).

Våre instruktører er klare til å dele kunnskap innenfor hastighetskjøring med fritidsbåt. Kursutvikler og fagansvarlig for fritidsbåt i Redningsselskapet Pål Virik Nilsen har over 30 års fartstid innenfor internasjonal båtsport og båtliv. Pål er tidligere Verdensmester og har kjørt for flere av de største teamene i verden. Dette har gitt han en unik erfaring i håndtering av båt i hastighet. Han har skrevet to bøker og hastighetskjøring «Helt Propell» i 2015 og «Båt i hastighet» i 2018. Her har du en fin mulighet til å dra nytte av hans erfaringer og kunnskap. Kompendiet er utviklet av Virik Nilsen og er bygget mye fra hans bakgrunn som båtfører.

ARRANGØR:

Redningsselskapet

KURSINNHOLD:

Etter endt kurs vil vi at deltager skal ha en generell oppfatning av det å kjøre båt i hastighet. Praktisk kjøring med bruk av trim, gass og ratt. Mange ulike emner som sikkerhet, bølgekjøring og smarte triks som gjør dette enklere, sikrere og mer moro. Vi vil også at du skal vite mer om båtens virkeområder innenfor skrog, motorstørrelse, propellvalg, trimvinkler, balanse, steppet skrog osv.

Kurset favner både den helt ferske båtføreren og helt opp til den mer erfarne.

 

PRAKTISK INFO:

VARIGHET:
Endagskurs som varer i 7 timer der 25% er generell teori, 25% utstyrsteori og 50% teknisk kjøreteori og praksis.

Tidspunkt: 0900 – 1600

INSTRUKTØR:
Vi har flere instruktører som rullerer på de ulike datoene.

PRIS:
Lanseringspris 3990,- pr. deltager (ord. pris 5500,-). Prisen er inkludert kompendiebok, lunch og kursbevis. Minimum/maksimum syv deltagere pr. kurs.

AVBESTILLING:
Frist for avbestilling er én uke før første kursdag. Etter dette refunderes ikke kursavgiften (ny dato for kursdeltagelse settes eventuelt). Legeerklæring på sykdom gir refusjon av kursavgift også etter avbestillingsfristen.

KVALIFIKASJONER:
16 års aldersgrense. Båtførerprøven om du er født etter 1 januar 1980. Ingen andre kvalifikasjoner eller erfaring er påkrevd.

KLÆR
Vi stiller med overtrekksklær og kjørebriller. Det anbefales gode fritids/joggesko og vanlige fritidsklær på kurset.

ANNET:
Lunch på RS Noatun er inkludert i kursprisen

Vi tilbyr også skreddersydd «Hastighetskurs» hvis du vil ha 1-1 kurs eller dere er en familie eller vennegjeng. Kursholder kan også holde kurs andre steder enn i Horten etter avtale. Bruk av egen båt under den praktiske biten kan også arrangeres.

NB:
Den praktiske delen av kurset blir arrangert i forståelse med den enkelte kursdeltager/gruppe. Kjøringen er frivillig og kan fint gjøres en-til-en hvis ønskelig. Den praktiske biten er til for å føle de ulike elementene som er gjennomgått i teorien. Hele seansen på vannet er grundig fulgt av instruktør.