Drukningsstatistikk

Redningsselskapet fører statistikk over drukninger i Norge.

 • Redningsselskapet tok over Norsk Folkehjelps drukningsstatistikk fra januar 2017. Klikk på linken under for å gå til Norsk Folkehjelps sider. NF har ført drukningsstatistikk siden 1988.

   

   

  Drukningstall før 2017

 • Drukninger i 2017:

  Januar

  Februar

  Mars

Kommentar til tallene

 • 14 drukninger så langt i 2017

  Så langt i år har 14 personer omkommet som følge av drukning i Norge. Det er seks personer færre enn i samme periode i 2016.

  12 menn, én kvinne og ett barn har druknet i Norge i løpet av årets tre første måneder.

  Årsakene til drukningene er mange. Fem av dødsfallene kom i forbindelse med bruk av båt. Tre personer druknet etter å ha falt i sjøen fra brygge.

  Mars har så langt vært måneden med flest drukninger. Syv personer druknet i løpet av forrige måned. De omkomne er fem menn i alderen 37-61 år, én kvinne på 25 år og en gutt på seks år. To som inngår i denne statistikken har status som savnet, antatt druknet, ettersom leteaksjoner ikke har ført frem.

  Rogaland har flest drukninger
  Drukningene har skjedd i Telemark, Rogaland, Sogn og Fjordane, Oslo og Finnmark. Rogaland er fylket med flest drukninger, med tre drukninger i januar og to i mars.

  Redningsslskapet har som mål at ingen skal drukne. De oppfordrer publikum til å vise varsomhet i påska.

  –Mange tar i bruk sjøen for første gang nå i påsken. Det er viktig å minne om at været kan være lunefult, så det er viktig med varme og gode klær, og at alle om bord bruker vest. Faller du i vannet er sjansene for å overleve mange ganger større om du bruker flyteplagg, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Drukninger i 2017

 • 0

  Menn

 • 0

  Kvinner

Statistikken oppdateres den 10. hver mnd